Запорізька гімназія №19 взяла участь в інформаційній кампанії #запоріжжя_незламне

В рамках кампанії на он-лайн уроках гімназії обговорювались теми повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, року незламності, року сміливості, відваги захисників суверенітету нашої Країни, волонтерів, простих громадян, внесок кожного в Перемогу.

В ході онлайн-бесід та класних годин зверталася увага на історичну складову російської агресії проти України, що вона має багатолітню історію, що увесь шлях становлення української держави, становлення нашої нації, північно-східний сусід зазіхав на політично-суспільні процеси всередині України, готувався до війни.

Діти замислювались та висловлювали свої думки щодо власних спогадів про перший день війни, про те, як їх змінив цей рік, які цінності сформували вони для себе сьогодні.

В 9-А класі відбулась година спілкування «Річниця війни – основні наративи.

Класний керівник 9-А та вчителька зарубіжної літератури Надія Мандзій під час цього заходу зауважила, що «вторгненням в Україну росія розв’язала першу у XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни, а людство знову зіткнулося з тоталітарним режимом, який прагне силової ревізії кордонів – «рашизмом», що отримав таку назву для означення псевдоідеологіі, замішаної на поєднанні ідей фашизму i більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму i ксенофобії, що прикриваються «православ’ям» та «величчю російської культури».

Вона розповіла своїм вихованцям, що «рік боротьби України проти рашистської навали остаточно відкрив світові сутність терористичного путінського режиму , який 8 років прикидався “миротворцем” та “третьою стороною ” у “громадянській війні” на сході України , поширюючи міфи про вигадані ним “донецьку та луганську народні республіки”, а також у 2022 році намагався “продати” світові нову брехню у вигляді “спеціальної військової операції”, якою силувався прикрити розв’язану ним неоголошену війну проти України».

«365 днів нашого протистояння російській aгpeciï не лише оголили правду про ницість кремлівської влади з її імперськими амбіціями та потворність «другої арміі світу» (а фактично — банди терористів, що воюють з мирним населенням та цивільною інфраструктурою), а також розбудили заколисаний відносним затишшям цивілізований світ i спонукали держави й міжнародні організації до активних дій на захист миру задля, без перебільшення, збереження людства i планети», – підкреслила класний керівник.

Надія Мандзій звернула увагу, що «наслідком злочинних дій путінської росії сьогодні є, зокрема, проблеми продовольчої безпеки у світі та загроза голоду в низці країн».

В 7-А класі Наталя Сарнацька провела бесіду « Ми Українці: честь і слава незламним». Учні розв’язали кросворд з теми “Україна”, подивились відео: «Діалоги про війну», «Жахливі наслідки війни» та «Воєнні події», обговорювали важливість волонтерського руху.

Підводячи підсумки, Володимир Борисенко, учень цього класу, сказав: «Ми Українці дійсно нескорені!». Його підтримав Олександр Григоров, який висловив думку про роль кожного та кожної. Він сказав: «Волонтери – це мої знайомі, навіть друзі».


24 лютого в 5-А класі відбулася година спілкування приурочена річниці початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави під темою «Історія одного року… незламне дитинство». Учні обговорили подвиг кожного, хто наближає нашу перемогу: воїнів на полі бою та бійців без зброї – ДСНСників, енергетиків, комунальників, журналістів, медиків, представників культури, волонтерів. Школярі ділилися своїми власними історіями, адже війна зачепила кожну родину: у когось воюють батьки, брати, знайомі, у когось близькі родичі опинилися в окупації, комусь прийшлося виїхати за кордон. Учні усвідомили, що єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти.

Під час бесіди «Вистояли – переможемо!», яка відбулась у 8-Б класі, Дар’я Дзюба прочитала вірш В. Крищенко:

В ці дні хай єднає нас думка єдина,

Ми зло в нашім домі долали не раз.

Все треба зробить, щоб жила Україна –

Сприймаймо цей заклик як Божий наказ.

У 5-Б класі діти приготували розповіді про людей та їх надзвичайну мужність. Наскільки українці сильні, хоробрі, відважні та непереможні. Учні класу подивилися документальний фільм “Незламна Україна” та з’ясували, що за радість життя, за свободу народу змагаються не лише воїни ЗСУ, а й цивільні чоловіки, жінки, діти та волонтери.

Анастасія Мельнiкова, учениця цього класу, промовила: «Наш народ не можливо перемогти», їй відповів Михайло Щудрик: «Все буде Україна»

Під час бесіди з переглядом відео «Рік незламності» учні 4-А класу вшанували пам’ять всіх загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України Хвилиною мовчання. Згадали самі яскраві події, які відбулися за цей рік: яка пісня стала символом боротьби українського народу, як називають легенду-пілота; згадали кодове слово українців, яке важко вимовити росіянам.

«Всі учні були дуже активні, але слова Святослава Р. «я так скучив за всіма вами”, визвали масу емоцій у всіх», – поділилася враженнями класний керівник 4-А Тетяна Кукуня.

24 лютого 2023 року – рівно рік від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про незламність і сильний дух українців, про волю і віру, волонтерство та щедрість українців – це теми, які обговорювали учні 8-В класу на годині спілкування

під назвою «Лютий рік, який об’єднав українців».

Розповідає класний керівник 8-В Валентина Єременко:

«Захід розпочали Хвилиною мовчання для вшанування пам’яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації. Діти розповіли свої спогади у той жахливий ранок: паніка, відчай, страх. Проблемне питання “Що допомогло українцям вистояти рік і не впасти на коліна перед ворогом? ” – призвело до дискусії, але зійшлися на думці, що українці – це нація, на генетичному рівні наділена сміливістю і волелюбністю, бо ми нащадки запорізьких козаків. Також пригадали, які чинники підіймали бойовий дух і віру, а це: пісні, патріотичні ролики, щоденне звернення Президента та підтримка інших держав-союзників. Відбувся обмін думками стосовно волонтерства, як одного з найсильніших напрямів допомоги від людей, які об’єдналися ідеєю допомогти ЗСУ».

Волков Руслан: «Українці – нація сміливих та нескорених. Мене вразило, як на початку війни люди змогли об’єднатися заради перемоги. Дуже швидко збиралися люди, задля користі: хтось плести захисні сітки, хтось готувати їжу військовим, хтось виготовляв так звані “коктейлі Молотова”, хтось донатив на байрактари. Мої батьки із самого початку стали волонтерами, допомагали ВПО, роздаючи гуманітарку. Зараз теж займаються цією справою».

Анастасія: «Україна найкраща держава! І кажу я так зовсім не тому що сама українка, хоча я цим дуже пишаюся! Це тому що в нас дійсно все прекрасне! І мова, і природа, і міста і люди. Ми всі прекрасні! Саме тому на нас постійно навалюється якась ворожа орда.. Але я вірю в ЗСУ нашу перемогу. Мені дуже приємно, що ми також допомагаємо нашим героям, коли йде збір для військових».

Русін Федір: «Моя мама теж волонтер, поза роботою вона допомагає військовим та мешканцям, які знаходяться в окупації».

Під час бесіди «Лютий, який і не минав. Як війна змінила українців» у 9-Б класі згадали історію українського народу, важкий шлях становлення української держави, відтворили хронологію подій війни в Україні. Також зазначили, що весь світ захоплюється незламністю українців під час боротьби з російською агресією, а кожен українець відчуває гордість за своїх мужніх співвітчизників.

Єлізавета Римчук: «Україна – це моя гордість. Я пишаюся своєю Україною!».

Михайло Нарадка: «Українці захищають свою рідну землю і свій дім. Разом до Перемоги!»

В 3-А класі 24 лютого у форматі онлайн пройшла виховна година на тему: «365 днів Незламності. Незламна Україна». Діти презентували малюнки життя до війни та в момент вторгнення, декламували вірші про мир, складали прислів’я про Україну.

Учениця цього класу Катерина Рилякова розповіла про те, як її родина допомагає бійцям ЗСУ. Мікаіл Чужакін розповів, як йому зараз сумно на чужині.

Медіахолдинг “Вісник Мрії”

Запорізька гімназія №19

24 лютого 2023

Зверніть увагу! Вбережіть свою дитину! ІПСО ПВК «Редан»
В Запорізькому кіноклубі Docudays UA «ВІСНИК МРІЇ» обговорювали питання мови
Previous Article
Next Article