В початковій школі Запорізького НВК №19 завершився екологічний квітень

Цікавими та корисними були заходи в рамках екологічного марафону «Планета Земля – територія Мрії» для учнів початкової школи. Діти до середини квітня навчалися в очному режимі, тому мали можливість виконувати різноманітні колективні творчі проєкти в традиційних для школи умовах. 

Одним з них був проєкт створення мега-плакату «Залишимо місце для Мрії на планеті Земля». Кожна паралель працювала над власним фрагментом, розкриваючи певну екологічну тематику. Під час колективної роботи діти розмірковували  про те, що таке екологія,  чому людина несе відповідальність за стан навколишнього природного середовища. Вони ділилися власними прикладами екологічної поведінки, узнали навіщо сортувати сміття, яку небезпеку несуть безвідповідальні дії людини саме для себе та для інших. Загальна площа створеного мега-плакату 10 м2

Другий великий реалізований проєкт – «Наші домашні улюбленці». Учні 1-4 класів із задоволенням надали фото зі своїми домашніми тваринками. В когось справжнім другом є великий собака, а в іншого – миле мишеня або рибки. Кожний класний колектив оформив свій плакат, а разом вийшла цікава та дуже позитивна фото виставка. Наші діти дбають про своїх маленьких друзів.

Також учні початкової школи взяли активну участь у екологічній акції «Макулатуринг-2021». З 1103 кг зібраного паперу  347  кг – їх доробок. При чому учні 1-Б класу (класний керівник Параскевич О.В.)  посіли ІІІ місце в загальному макулатуринговому змаганні Запорізького НВК №19.

Окремо  хочеться сказати про поезо-концерт «Чарівний світ природи», підготовлений силами учнів 1-4 класів та записаний за допомогою ресурсного центру шкільного медіа холдингу «Вісний Мрії – Новий формат». Діти із задоволенням, дуже чуттєво декламували вірші, в змісті яких підкреслюється краса природи та лунає голос на її захист.

Традиційно, були проведені цікаві класні години на екологічну тематику. Наприклад, учні  3-А класу активно відзначили день Здоров’я.
Новини про події традиційного вже Дев’ятнадцятого  екологічного марафону «ПЗ-ТМ» було розміщено у групі ЗНВК № 19 (https://www.facebook.com/groups/zps19/ ) у соціальній мережі «Фейсбук».

Експертна комісія завершує роботу над визначенням класів-переможців Еко-марафону в молодшій віковій групі Дитячо-юнацької екологічної громадської організації «Республіка Мрія».

Центр виховних інновацій
Запорізький НВК №19
04 травня 2021

Взято з ВМ-НФ

76-у річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Шановні учасники освітнього процесу ЗНВК №19!
Previous Article
Next Article