Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Обережно: небезпека!»

Сьогодні, коли в Україні ведеться повномасштабна війна проти вторгнення російського агресора, коли ситуація в країні є дуже стресовою для дітей: постійні сирени, вибухи, знервовані дорослі, військові зі зброєю – як ніколи підвищується роль освіти у підготовці учасників освітнього процесу до дій в надзвичайних ситуаціях, до подолання стресів та тривожності, адже безпека під час війни починається з обізнаності, – написала у своєму повідомленні психолог Запорізької гімназії №19 Зінаїда Болкова.

Вона надала рекомендації щодо проведення в освітньому закладі Тижня Безпеки.

«Мінна небезпека. Різновиди мін».

«Абетка безпеки: знаєш сам – розкажи іншим!»

«Наша безпека – у наших руках»«Це може врятувати життя»

«Дбаємо про свою безпеку»

Це лише деяка тематика заходів, які провели вчителі гімназії на цьому тижні.

Практично на всіх онлайн-заходах були застосовані вільне спілкування та перегляд тематичних відео.

Цікаві питання ставилися під час заходу Тетяни Харенко:

– Що треба робити, коли лунає сигнал тривоги?

– Ховатися в укриття, дотримуватися правил двох стін, – відповідали діти.

– Що допомагає контролювати свої емоції? – запитувала вчителька.

– Підтримувати спілкування з друзями, рідними, допомагати іншим, намагатися жартувати, – пропонували громадяни Мрії (учні Запорізької гімназії №19).

– Що слід пам’ятати, щоб не підірватися на міні? – з тривогою в очах запитувала наставниця.

І діти правильно відповідали:

– Оминати снаряди, не брати до рук підозрілі предмети, звернутися до служби ДСНС.

Ось перебуваємо на класній годині в 8-А класі. Сахнова Аліна і Зеленюк Ангеліна стверджують, що потрібно бути уважним та дивитися під ноги. Не чіпати незнайомі предмети та уламки від снарядів чи мін.

У 9-А класі, як завжди, свої думки. «Нам усім треба бути дуже уважними. Заздрю тим, хто за кордоном. Ніякі заходи безпеки не врятують від бомб. Діти НЕ дали своєї згоди на надання прізвищ, як і згоди на фото…», – написала свою особисту думку класний керівник.

“У світі останніх подій я зрозумів, яке цінне моє життя та життя інших ” – сказав Борисенко В., учень 7 класу.

– Коли обстріл застав на вулиці, треба лягти на живіт ногами в бік пострілів, закрити руками голову, – порадила Сахнова Марія, учениця 8-А класу.

– Не можна піднімати незнайомі предмети, бо це може бути замаскована міна, – нагадав Кучер Іван своїм однокласникам.

– Не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Дотримуватися режиму дня, дбати про себе та близьких, укомплектувати рюкзак безпеки, – все це контент теперішніх заходів школи Мрії.

Які цілі досягалися протягом цього Тижня Безпеки? Будемо казати словами класних керівників – наставників громадян Мрії!

Учні знайомилися з різновидами мін та їх дією на людину. Звернули увагу на перші правила допомоги при травмуванні. Замислилися про власну безпеку під час війн. Навчалися піклуватись про себе, рідних та домашніх тварин під час надзвичайних подій, любити та цінувати життя. Діти зрозуміли важливість таких знань у збереженні свого життя. Уточнили та розширили знання про дії під час воєнного стану. Дізналися, як надати психологічну підтримку оточуючим.

Звертаємо увагу, що з метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, прищеплення навичок обережної поведінки в надзвичайних ситуаціях та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих, підняття рівня інформаційно–просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Запорізької гімназії №19 з 12.09.22 по 16.09.2022 2022 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Обережно: небезпека!».

Відмічаємо, що …!

В ході Тижня в режимі онлайн проводилися класні години, усні журнали, години спілкування з елементами практичних занять, вікторини, були розроблені пам’ятки дій у кризових ситуаціях, розглянуті поради та алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях, правила безпеки в умовах воєнного стану, при загрозі радіаційної небезпеки, хімічної атаки.

Значна увагу приділялася інформації по уникненню уражень вибухонебезпечними предметами. Для проведення онлайн заходів були надані відповідні матеріали.

Шкільний медіахолдинг «ВМ-НФ»

Запорізька гімназія №19

Увага, укриття - вул Військбуд, 13!
Перший дзвоник відсвяткували у 7-б класі
Previous Article
Next Article