Педагоги Запорізького НВК №19 обговорили особливості організації освітнього процесу після осінніх канікул

30 жовтня, у п’ятницю, в Запорізькому НВК №19 відбулось он-лайн засідання педагогічної ради.

Були розглянуті  питання дистанційної та змішаної форми навчання та організації освітнього процесу з 2 по13 листопада 2020 року.

Після змістовних обговорень педагоги школи-комплексу ухвалили рішення щодо організації освітнього процесу наступним чином:

  • учні 1-4-х класів навчаються очно з дотриманням протиепідемічних вимог, урахуванням принципу віддаленого розміщення навчальних кімнат для мінімізації контактів учасників освітнього процесу;
  • учні 5-11 класів – віддалено з використанням технологій дистанційного навчання.
  • Також для випускного 11 класу будуть організовані очні консультації з навчальних предметів, віднесених для складання ЗНО (ДПА) з дотриманням протиепідемічних вимог.

Директор школи Ганна Олександрівна Тандура поставила перед вчителями-предметниками низку завдань, а саме – внести зміни до календарно-тематичного планування з метою інтеграції та ущільнення навчального матеріалу; зробити моніторинг дистанційних програм і цифрових сервісів (Zoom, Viber, Skype, Messenger, Google Meet, GoogleClassroom),  які найбільш підходять учням та вчителям для дистанційного навчання;  викладання предмета при дистанційному навчанні проводити в синхронному (50% уроків) та асинхронному режимах; надати класним керівникам інформацію стосовно викладання предмета в синхронному та асинхронному режимі (день, кількість годин).

Велика увага в ході засідання приділялася подальшому удосконаленню педагогічних компетенцій в сфері сучасних технологій реалізації дистанційної взаємодії з учнями. Зокрема, заплановано ознайомлення з платформою G Suite for Education для подальшого її використання під час дистанційного навчання. Для цього створено робоча група, до якої ввійшли кращі медіапедагоги школи.

Був затверджений режим роботи педагогічного працівника в умовах дистанційного навчання – віддалено, фіксуючи свій робочий час в онлайн таблиці «Журнал відпрацювання годин» та  розклад уроків з синхронним та асинхронним навчанням для учнів 5-11 класів, використовуючи спарені уроки для учнів 8-11 класів; розклад уроків буде розміщений на сайті школи в розділі дистанційна освіта.

Педагоги школи отримали поради та ділилися досвідом щодо забезпечення психологічно сприятливої організації он-лайн уроків та оптимального навантаження учнів за принципом «доступної важкості»: обговорювались можливості педагогічної (тьюторської) майстерності щодо того, як зробити дистанційний процес більш комфортним.

У найближчий час класні керівники доведуть до відома батьків інформацію про освітній процес з 02.11.2020. Також вони забезпечать різні форми зв’язку з батьками (класні групи ДН Viber, Messenger, Zoom, Skype) та складуть розклади уроків для викладання вчителями предметів у синхронному і асинхронному режимах.

Ми впевнені, що все зможемо! Дистанційна форма навчання тимчасова! Турбуємось про здоров’я своє та дітей, дотримаємось протиепідемічних норм!

Тож які зміни чекають на нас з 02 листопада?
Безпека дітей в Інтернеті
Previous Article
Next Article