БОБЕР – 2019

Одним з важливих засобів зацікавлення учнів навчанням є проведення різного роду змагань. Зокрема, вибудувана струнка система учнівських олімпіад – від шкільної до міжнародної. Але такі олімпіади з інформатики проводяться лише з програмування. В них бере участь відносно невеликий процент дітей, та й величезний і цікавий пласт інформаційних технологій, які вивчаються в школі, несправедливо довгий час був поза учнівськими змаганнями.

Ідея такого конкурсу виникла в 2003 році під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики у керівника литовської команди професора Валентини Дагєне. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей– «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру.

11 листопада 2019 року у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної вправності „Бобер” прийняли участь 64 учня ЗНВК№19. Учасники були в захваті від завдань, навіть не могли втриматись, коли справлялися з задачами першими, щоб не викрикувати. У деяких завданнях одразу було видно результат, це теж сприяло більшій зацікавленості у дітей. Деякі завдання вимагали скурпулезності, а деякі – нестандартного мислення.

9 листопада - День української писемності та мови
Зустріч – тренінг за темою «Булінг»
Previous Article
Next Article