З Днем Конституції, українці!

Сьогодні в Україні відзначається День Конституції. Верховна Рада України ухвалила і ввела в дію Конституцію 28 червня 1996 року. 

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Другий рік поспіль Україна святкує День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення російської федерації.

З нагоди Дня Конституції Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді.

Він зазначив, що записані у Конституції слова стали для українців життєвими і нагальними, а закарбовані в ній права та свободи більше ніколи не сприйматимуться як щось дане зверху.

     У своєму виступу Президент України закликав долучитися до загально-національної дискусії про Українську доктрину та визначив п’ять основних орієнтирів:
1. Філософія Перемоги.
2. Глобальність української безпеки.
3. Політика Героїв.
4. Політика справедливості.
5. Трансформація України за 10 років.

Виступ Президента України можна переглянути за покликанням:

У День Конституції України вітаємо шкільну громаду та усіх українців зі святом свобод, рівності та справедливості! Нехай наша Конституція залишається вічною гарантією нашої національної самостійності, самосвідомості та демократії. 

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ У РАЗІ АВАРІЇ НА ЗАПОРІЗЬКІЙ АЕС 
Правила інформаційної гігієни під час війни
Previous Article
Next Article