В Запорізькій гімназії №19 відкрився новий кіноклуб Docudays

26 січня, у четвер, в Запорізькій гімназії №19 відбулася урочиста та важлива онлайн-подія – Відкриття постійно-діючого кіноклубу Docudays UA «Вісник Мрії».

У заході взяли участь учні 8 класів освітнього закладу.

За словами директора гімназії Олександра Могиліна, Запорізька гімназія №19 давно мріяла приєднатися до Всеукраїнської мережі кіноклубов Docudays UA. Адже ця організація є найбільш відомою не тільки в України, але й за межами нашої країни. Саме Docudays UA проводить міжнародні фестивалі документального кіно про права людей. Для втілення нашої мрії в життя, – розповідає директор, – ми взяли участь та перемогли у конкурсі на право відкрити цей майданчик правової просвіти учасників освітнього процесу. Дуже добре, що ми стали ще одним осередком серед сотень кіноклубів по всієї Україні.

Керівник та модератор клубу Андрій Єлькін розповів учням гімназії про цілі, завдання, правила та принципи роботи кіноклубу.

В ході заходу відбувся перший показ та обговорення документального фільму про права дітей. Фільм «Габрієль повідомляє з чемпіонату світу» був обраний невипадково. Адже герой цієї невеличкої стрічки – звичайний підліток, який вже у такому юному віці намагається вивчати причини своїх проблем та проблем однолітків. Він не тільки замислюється про те як чемпіонат з футболу вплинув на місцевих жителів, але й як справжній дорослий журналіст досліджує цю тему, збираючи думки дітей для власного репортажу. Звісно, що цей фільм буде цікавим для восьмикласників Запорізької гімназії №19, які самі є кореспондентами періодичних видань шкільного медіахолдингу.

– Ми побачили порушення прав дитини на догоду масштабному будівництву, пов’язаному з футбольним матчем (будівництво залізниці через житловий квартал, спорудження величезного стадіону, перерахування коштів на будівництво спортивних об’єктів і як наслідок – руйнування будинків, знищення місцевого футбольного поля, відсутність соціальних проектів для дітей, зростання злочинності, захоплення підлітків наркотиками, – розповідають учасники перегляду.

Протягом зум-зустрічі вдалося обговорити такі питання: В яких епізодах показано порушення прав дитини? На чому режисер акцентує увагу глядачів? Як влада Бразилії і Форталези готується до чемпіонату світу з футболу? Що ви хотіли б змінити? Габріеля й Вестлі. Чим вони вам сподобались? Оцініть соціальні проекти героїв, які реалі­зуються без підтримки спонсорів Форталези. Як ви вважаєте, чи важливі ці соціальні про­екти? Яка їх роль? Чи необхідні вони ма­леньким бразильцям? Чи зможе Габріель стати хорошим журналіс­том? Які схожі права зараз порушуються відносно вас? Чи зможете Ви теж записати репортаж, щоб звернути увагу на ваші проблеми?

Перший показ відбувся! Кіноклуб відкрито!

Сподіваємось, що учасники навчилися сьогодні пояснювати, чому права дитини важливі; працювати з Конвенцією про права дитини, аргументуючи свою думку, спираючись на статті цього документу; аналізувати документальний фільм, зіставляючи свої враження з ідеями і задумом режисера; замислюватися над необхідністю дотримання прав дитини; працювати в групі, розвиваючи комунікативні здібності; застосовувати мистецтво дискусії, захищаючи свою точку зору.

Тож побажаємо кіноклубу Docudays UA «Вісник Мрії» успіхів на просвітницькому шляху донесення важливості прав людей та ознайомлення своєї аудиторії з практиками їхнього захисту.

Взято з сайту ВМ-НФ

В Запорізькій гімназії №19 відбувся тематичний тиждень, присвячений доброчесності
КАНІКУЛИ
Previous Article
Next Article