Поліція в гостях у семикласників

23 вересня до колективу 7-в класу завітала інспекторка поліції. Вона провела пізнавальну бесіду на тему: «Булінг», « Правопорушення підлітків. Види покарань». Нам розповіли про п’ять видів булінгу, а саме: психологічний, фізичний, кібербулінг, соціальний і вірбальний. Кібербулінг – це булінг в Інтернеті. Погрози, залякування через чат.

Фізичний – це вид булінгу, коли тебе принижують публічно і завдають фізичних травм: ставлять підніжку, дають запотиличник, забирають щось силою і тд.

Соціальний – це залякування або булінг із застосуванням тактики ізоляції припускає, що когось навмисно не допускають до участі в роботі групи, чи то трапеза за обіднім столом, гра, заняття спортом чи громадська діяльність.

Вірбальний – це словесне знущання або залякування за допомогою жорстоких слів, яке включає в себе постійні образи, погрози і неповажні коментарі про будь-кого.

Також ми дізналися, що існує трикутник булінга, а саме в цьому трикутнику беруть участь: сам булер, жертва і свідки. Якщо ви є свідком булінг або насмішок над людиною, то відразу ж говоріте це комусь із дорослих або вчителів. Якщо немає нікого поруч, то намагайтеся заступитися за людину.

Для нас це був повчальний урок, висновок зроблено: не думай тільки про себе, думай і про інших, допомагай слабким, обирай вірних друзів.

Рябцева Марія, Рєпіна Анастасія

Відключення електроенергії
Потрібна допомога
Previous Article
Next Article