15 ЛЮТОГО – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОНКОХВОРОЇ ДИТИНИ

У вересні 2001 року у Люксембурзі на черговій зустрічі Міжнародної конфедерації батьків, чиї діти хворі на онкологічні захворювання, було прийнято рішення про проведення Міжнародного дня дитини, хворої на рак. З 2003 року 15 лютого офіційно вважається Міжнародним днем дитини, що хвора на рак. Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб).

З 2003 року заходи з нагоди цього дня проводяться і в Україні.

Боротьба з онкологічними захворюваннями — це складна соціальна проблема, проте, як підтверджує медицина, вплинути на зменшення захворюваності і смертності від раку можна. Дитячий рак — не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба. Досвід європейських країн доводить, що 75-80% дітей з діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими.

На разі благодійний фонд «Щаслива дитина» проводить акцію   по збору монет, що вийшли з обігу,  які будуть використані на допомогу важкохворим дітям.

Тож учні 7-А класу  (кл.керівник Мандзій Н.Ф.)  та їх підшефні- учні 3-А класу (кл.керівник Тараненко Л.А.)  вирішили прийняти участь у цій благодійній акції , адже навіть одна пожертвувана гривня здатна врятувати людину. Найбільші суми часто збирають з великої кількості крихітних сум. А радість від благодійності – одна з найсвітліших і справжніх радостей, доступних людині.

Тож  запрошуємо долучитися до акції усіх учнів нашої школи- скринька для пожертв непотрібних вам монет знаходиться у центрі виховної роботи.

Більш детально з умовами акції можете ознайомитися на сайті фонду www.deti.zp.ua/eng   або за телефонами:

співробітник благодійного фонду “Щаслива дитина”
Мочернюк Ольга
 (+38)0967005591
(+38)0504520392
(+38)0977667373

З любов'ю до захисників
Вітаємо з ювілеєм!
Previous Article
Next Article